sobota 15. března 2014

Dovolená

Dnes jsme se vrátili z dovolené, krásně nám to vyšlo!
Původně jsme jeli na hory s tím, že budeme lyžovat, ale protože tam nebyl sníh, chodili jsme na túry.
V neděli jsme si vyšli k horní nádrži přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně.
V pondělí na kopec Smrk, který nás pobavil tím, že jsme nepoznali, kde je přesně vrchol, kdyby tam nebyl výškový bod státní triangulace. A nic odtud nebylo vidět, protože je uprostřed lesa. Říkali jsme si, že bychom viděli mnohem víc, kdyby jsme vylezli na smrk a ne na Smrk.
Protože třetí den na horách bývá odpočinkový, v úterý jsme vyrazili do Velkých Losin. Tam jsme se byli podívat do poslední ruční papírny v ČR. Vyrobili jsme si tam vlastnoručně i svůj ruční papír. Pak jsme ještě byli v zámku ve Velkých Losinách, tam to bylo úžasné, protože nás prováděl zástupce kastelánky, který znal příběh každé věci na zámku.
Ve středu jsme se vydali zdolat kopce Šerák a Keprník. Nahoru jsme vyjeli kousek lanovkou, ale strašně tam foukal vítr. Dolů jsme šli kolem Obřích skal (na které jsme samozřejmě vylezli – na všechny) a kolem Vražedného potoka.
Kousek cesty ze Šeráku byl spíš jen ledová skluzavka, takže máme všichni modřiny . :)
Ve čtvrtek jsme se rozhodli vyšplhat na Králický Sněžník. Celý týden bylo teplo, ale ve čtvrtek bylo vedro a bezvětří. Ale výhled za to stál! Když jsme uviděli ten smog který byl nad polskou stranou, docela jsme se zhrozili. Nad českou byla také, ale míň.
V pátek jsme chtěli grilovat maso, takže jsme šli jen na krátkou procházku do vytěženého lomu na grafit. Tam jsme objevili ložiska grafitu, ale i mramoru a železné rudy. Ten den bylo největší teplo, my jsme po venku chodili jen v krátkých tričkách a kraťasích. U chalupy jsme měli i bazén a někteří se vněm i večer koupali – prý na osvěžení. :)
Když jsme dnes odjížděli začalo pršet a byla strašná zima. Takže nám to dobře vyšlo! Ještě jsme se jeli podívat na Bouzov a do Loštic, kde jsme si dali tvarůžkové speciality a i nakoupili nějaké domů. MŇAM
Myslím že se dovolená povedla a že jsme si to všichni moc užili.
Také už jsme viděli ještěrku, černou zmiji, motýly, můry a hodně much.
Po večerech jsme někdy i něco vyráběli. Prvně jsme dělali ze smršťovací fólie, potom z twist-artu a i šperky z pet-lahví.









Žádné komentáře:

Okomentovat