úterý 9. dubna 2013

Nejlepší perníčky

Jsou měkké hned od začátku. Myslím, že to dělá soda. Holky, když byly malé je jedly místo piškotů při cestování, výletech. Občas je po mne někdo chce (teď ty Oli) a do roka je dělám teď tak 6x, většinou z 1 kg mouky. Většinou nezdobíme a máme větší formičky. Už je s holkama zvládneme kompletně ( i s těstem a nádobím) do 45 minut.

Recept: 1 kg hladké mouky, 2 celá vejce, 14 lžic mléka, 300 g cukru, 300 g medu, 1 lžíce sody, perníkové koření  koupené ( nebo 2 zrnka nového koření, 2 hřebíčky, trošku feniklu, anýzu), skořice, 100 g másla, trošku prášku do perníku. Vajíčko na potření.
        Vše zpracujeme v těsto a necháme jen chvilku "odstát". Na vále vyválíme 5mm silný plát. vykrajujeme, pečeme, potíráme až po vytažení z trouby.




Žádné komentáře:

Okomentovat